top of page

2/2023 Luova mentorointi


Artisokka


Kasvimaalla seisoo yksin artisokka,

piikkiset lehtensä suojaavat sen herkkää sydäntä.

Vaikka sen ulkonäkö ei houkuttele,

sen ytimen makeus kylläkin.


Kun katsoo artisokkaa, näkee kauneuden,

joka ei ole perinteinen, vaan erityinen.

Sen korkeus ja vahvuus ovat vaikuttavia,

ja sen lehdet ovat kuin suojaava muuri.

Mutta miksi artisokka ei koskaan kuki?


Ehkäpä se on tarkoitettu olemaan erilainen,

korostamaan ainutlaatuisuuttaan,

ja herättämään meissä ajatuksia siitä,

että kauneutta voi tulla monessa eri muodossa.


Mutta ehkäpä meidän tulisi ottaa oppia artisokan ainutlaatuisuudesta,

ja ymmärtää, että meidänkin erilaisuutemme tekee meistä arvokkaita.

Meidän ei tarvitse olla täydellisiä tai perinteisiä,

vaan voimme kukkia omalla erityisellä tavallamme.


Artisokan sydämessä piilee herkullinen ydin,

joka on maistuvinta koskaan,

ja joka palkitsee ne, jotka uskaltavat astua sen piikkisten lehtien taakse.Artisokka on mielenkiintoinen kasvi, joka koostuu monista kerroksista. Siinä missä useimmat kasvit ovat yksinkertaisia ja selkeitä, artisokka on monimutkainen ja monikerroksinen. Artisokan kukka, joka on sen syötävin osa, on erityisen mielenkiintoinen, sillä se koostuu monesta pienestä lehdestä, jotka on järjestetty kerroksiin. Kukkaa syödessä täytyy poistaa kerros kerrokselta, kunnes lopulta päästään sen sydämeen, joka on herkullinen ja ravitseva.


Artisokan kukkaa voi verrata luovuuden ytimeen, sillä se symboloi sitä, että luovuus koostuu monista kerroksista ja vaatii aikaa ja vaivaa sen saavuttamiseksi. Samoin kuin artisokkaa syödessä täytyy poistaa kerros kerrokselta, niin myös luovuuden ytimen löytämiseksi täytyy tutkia ja tutustua moniin eri asioihin ja käyttää luovaa ajattelua.


Luovuus on monimuotoinen käsite, joka ilmenee eri tavoin eri ihmisissä. Jotkut ihmiset ovat luovia taiteen ja musiikin kautta, kun taas toiset ilmaisevat luovuuttaan kokkaamisen, sisustamisen, johtamisen, liikunnan, koodaamisen tai kirjoittamisen avulla. Riippumatta siitä, millä tavoin ilmaiset luovuuttasi, se on tärkeää tunnistaa ja kehittää omaa ainutlaatuista ääntäsi.


Luovuus ei synny hetkessä, vaan se vaatii kehittämistä ja harjoittelua. Jokaisen luova prosessi koostuu monista eri vaiheista, kuten ideoiden synnyttämisestä, suunnittelusta, toteuttamisesta ja arvioinnista. Jokainen vaihe edellyttää tietynlaista taitoa ja kykyä löytää uusia tapoja ajatella ja toimia. Luovuus on tärkeä osa elämäämme, sillä se auttaa meitä ratkaisemaan ongelmia, kehittämään uusia ideoita ja saavuttamaan tavoitteita.


Luovuus voi olla haastavaa ja vaatii rohkeutta, mutta jokaisella meistä on potentiaalia löytää oma luovuuden ytimemme. Jos työskentelemme kärsivällisesti ja antaumuksella, voimme löytää jotain upeaa, joka tuo iloa, toimivuutta ja kauneutta maailmaan.

Luovan mentoroinnin tarkoitus on auttaa sinua löytämään oma luovuutesi ja kehittämään sitä entistä vahvemmaksi. Ajattele luovuuttasi kuten artisokan ydintä, joka on kaikkein arvokkain ja tärkein osa. Luova mentorointi auttaa sinua poistamaan kerroksia, esteitä ja haasteita, jotka saattavat peittää luovuutesi ytimen. Kun kerrokset on poistettu, pääset yhteyteen todellisen luovuutesi kanssa, ja voit alkaa ilmaisemaan sitä vapaasti.


Luova mentorointi voi myös auttaa sinua kehittämään luovia taitojasi ja antaa sinulle uusia ideoita ja inspiraatiota. Se on tilaisuus oppia uusia tapoja ilmaista itseään ja kehittää itseään luovana henkilönä. Luova mentorointi voi auttaa sinua myös löytämään oman paikkasi luovassa yhteisössä ja verkostoitumaan muiden luovien ihmisten kanssa.


Lopuksi, luova mentorointi voi auttaa sinua kasvamaan henkilönä. Kun opit ilmaisemaan itseäsi luovasti, voit käyttää tätä taitoa myös muilla elämänalueilla. Luova mentorointi auttaa sinua kehittämään taitoja, kuten ongelmanratkaisua, kriittistä ajattelua ja itseluottamusta, jotka ovat tärkeitä henkilökohtaisessa kasvussa.


Jos olet kiinnostunut kehittämään luovia taitojasi ja haluat saavuttaa urasi tai henkilökohtaiset tavoitteesi, luova mentorointi voi olla juuri sinulle sopiva ratkaisu.


Kiitos, että olet!


Lisää luova mentorointi palvelusta voit lukea täältä ja tehdä tilauksen verkkokaupasta!


8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page