top of page

Tanja Marjaana Heikkilä- taiteilija & taideyrittäjä

"Usein teokseni asettuvat mandalan muotoon. Ajattelen tuon kuvion olevan koodattu meihin" 

Tanja Marjaana Heikkilä (s. 1983), Taiteen maisteri, on monialainen taiteilija, joka työskentelee valokuvauksen, elokuvan, maalauksen ja ruokataiteen parissa. Hän osaa ilmaista itseään eri tavoilla ja hänellä on kyky luoda laaja valikoima teoksia perinteisistä taideteoksista kokeellisempiin ja innovatiivisempiin teoksiin.

 

Yksi Tanjan merkittävimmistä projekteista on Edible Fineart / Syötävä kuvataide projekti, joka alkoi Espanjasta vuonna 2019 ja jatkuu tänään Turussa. Edible Fineart projekti yhdistää hänen intohimonsa taidetta ja ruokaa kohtaan. Tässä projektissa Tanja luo installaatioita, jotka eivät ole pelkästään visuaalisesti näyttäviä, vaan myös syötäviä, biohajoavia ja uudelleenkäytettäviä. Hän käyttää erilaisia orgaanisia materiaaleja, kuten hedelmiä, vihanneksia ja kukkia, luodakseen installaatioita, jotka ovat sekä visuaalisesti näyttäviä että ajatuksia herättäviä.

 

Nämä installaatiot vaihtelevat yksinkertaisista hedelmien ja vihannesten asetelmista monimutkaisempiin luomuksiin, jotka ovat todellinen todistus Tanjan taiteellisista taidoista ja kyvystä ajatella laatikon ulkopuolelta. Hänen Edible Fineart luomuksensa ovat paitsi silmien, myös makunystyröiden herkkua, ja niitä esitellään usein tapahtumissa, museoissa ja yksityistilaisuuksissa.

 

.

Taide- ja ruokataideprojektiensa lisäksi Tanja on valokuvaaja. Hän aloitti matkansa objektiivin takana Pentax-järjestelmäkameralla 11-vuotiaana. Hän on sittemmin hionut taitojaan ja kehittänyt oman ainutlaatuisen tyylinsä tallentaessan ympärillään olevaa maailmaa still-kuvien ja liikkuvan kuvan keinoin.

 

Maalaukset Tanja pyrkii toteuttamaan kestävästi luontoa kunnioittaen ja toivoo, että jokainen niistä jatkaa pitkää elämää joko yksityisissä kodeissa ja julkisissa tiloissa. Tanjan maalauksille on ominaista pastellivärien käyttö, jotka antavat hänen teoksiinsa pehmeän ja eteerisen tunnelman. Luonto on Tanjalle merkittävä inspiraation lähde. Hänen maalauksensa kuvaavat usein kohtauksia luonnosta, kuten erilaisia veteen liittyviä maisemia vangiten luonnon kauneutta ja ennalta-arvaamattomuutta.

 

Tanjan teokset ovat saaneet tunnustusta, ja hänen työnsä innostaa ja kiehtoo edelleen yleisöjä kaikkialla, paikan päällä ja verkossa.

Ajankohtaisia uutisia voi seurata Tanjan Instagram tililtä

 

Lisätietoja Tanjan aikaisimmista  haastatteluista löydät täältä

Ota yhteyttä

info@tanjamarjaana.com

+3584578347467

bottom of page