top of page

Tanja Marjaana Heikkilä- taiteilija & taideyrittäjä

"Usein teokseni asettuvat mandalan muotoon. Ajattelen tuon kuvion olevan koodattu meihin" 

Tanja Marjaana Heikkilä (s. 1983) on monipuolinen taiteilija, joka työskentelee valokuvauksen, elokuvan, maalauksen ja ilmastotaiteen parissa. Hän on taitava ilmaisemaan itseään eri tavoilla ja kylenee luo maan laajan valikoiman teoksia, jotka ulottuvat perinteisistä taideteoksista kokeellisempiin ja innovatiivisempiin teoksiin. Hänen taiteelliset menetelmänsä ovat moniaistillisia ja kokeilevia.

Yksi Heikkilän merkittävimmistä projekteista on Edible Fineart -projekti, jonka hän aloitti Espanjassa vuonna 2019 ja jatkaa edelleen Länsi-Uudellamaalla, Suomessa. Tämä projekti yhdistää hänen intohimonsa taidetta ja ruokaa kohtaan. Heikkilä luo erilaisia installaatioita, jotka ovat paitsi visuaalisesti näyttäviä, myös syötäviä, biohajoavia ja uudelleenkäytettäviä. Hän käyttää erilaisia orgaanisia materiaaleja, kuten hedelmiä, vihanneksia ja kukkia, luodakseen installaatioita, jotka ovat sekä visuaalisesti näyttäviä että ajatuksia herättäviä.

 

Heikkilän installaatiot vaihtelevat yksinkertaisista hedelmien ja vihannesten asetelmista monimutkaisempiin luomuksiin, jotka ovat todellinen todistus hänen taiteellisesta taidostaan ja kyvystään ajatella laatikon ulkopuolelta. Hänen Edible Fineart -teoksensa ovat paitsi silmien, myös makunystyröiden herkkua, ja niitä esitellään usein tapahtumissa, museoissa ja yksityistilaisuuksissa. Projektilla on ollut merkittävä vaikutus yleisöön, ja se on herättänyt paljon kiinnostusta taide- ja ruokamaailmassa. Projekti on saattanut yhteen ihmisiä eri aloilta, kuten tieteilijöitä, elintarvikeyrittäjiä ja rahoittajia, mikä on edistänyt uusia innovatiivisia ratkaisuja taide- ja ruokamaailmassa.

Taide- ja ruokataideprojektiensa lisäksi Tanja on valokuvaaja. Hän aloitti matkansa objektiivin takana järjestelmäkameralla 11-vuotiaana. Hän on sittemmin hionut taitojaan ja kehittänyt oman ainutlaatuisen tyylinsä tallentaessan ympärillään olevaa maailmaa still-kuvien ja liikkuvan kuvan keinoin.

 

Maalaukset Tanja pyrkii toteuttamaan kestävästi luontoa kunnioittaen ja toivoo, että jokainen niistä jatkaa pitkää elämää joko yksityisissä kodeissa ja julkisissa tiloissa. Tanjan maalauksille on ominaista pastellivärien käyttö, jotka antavat hänen teoksiinsa pehmeän ja eteerisen tunnelman. Luonto on Tanjalle merkittävä inspiraation lähde. Hänen maalauksensa kuvaavat usein kohtauksia luonnosta, kuten erilaisia veteen liittyviä maisemia vangiten luonnon kauneutta ja ennalta-arvaamattomuutta.

 

Tanjan teokset ovat saaneet tunnustusta, ja hänen työnsä innostaa ja kiehtoo edelleen yleisöjä kaikkialla, paikan päällä ja verkossa.

Tanja asuu ja työskentelee tällä hetkellä Hangossa.

Ajankohtaisia uutisia voi seurata Tanjan Instagram tililtä

 

Lisätietoja Tanjan aikaisimmista  haastatteluista löydät täältä

bottom of page